Selecteer een pagina

Op het project bij Naber Plastics zijn we inmiddels druk met het begeleiden van de inspecties door Omega. Want als je een systeem neerlegt dat dertig jaar lang moet draaien, moet alles kloppen vanaf het eerste moment.

Sinds 17 februari draait het PV-systeem van Naber Plastics en wekken we zonnestroom op. De ingebruikname verliep zonder problemen. Voordat het systeem in gebruik werd genomen, is het systeem gecontroleerd aan de hand van onze eigen kwaliteitseisen.

Hieronder zie je een afbeelding van de huidige stroomopbrengst.

SolarFox TV Zonnesysteem Naber Plastics

Inspecties door Omega

Inmiddels is inspectie door Omega Energietechniek gestart. YellowNRG laat dit soort inspecties op eigen initiatief uitvoeren door een onafhankelijke derde partij. Op deze manier weet de klant zeker dat het systeem op de juiste wijze is geïmplementeerd. En dat niet alleen, ook voor financiers van zonnesystemen en verzekeraars is dit belangrijke informatie. Zo weten zij dat er een veilig systeem ligt dat de energie gaat leveren die beloofd is. Omega heeft ruime ervaring met dit soort inspecties en was dus een logische keuze.

Tijdens zo’n inspectie van het PV-systeem wordt gekeken naar vier gebieden.

De veiligheid van het PV-systeem
De betrouwbaarheid
De efficiëntie en opbrengst van het PV-systeem
Duurzaamheid van de gebruikte materialen

Inspectie van een van de SMA Core 1's op het zonnedak bij Naber Plastics

Goed, beter, best

Wij geloven dat het altijd beter kan. De vraag in de markt voor zonnepanelen is enorm. Er worden met grote snelheid, en wisselende kwaliteit PV-systemen geïnstalleerd. Zonnesystemen van lagere kwaliteit geven de eigenaar niet het rendement waar hij voor getekend heeft, en zijn niet duurzaam omdat componenten straks sneller moeten worden vervangen.?Door onszelf na elke installatie te laten testen, zorgen we ervoor dat de kwaliteit van onze systemen optimaal is.

Inspectie van een van de Core 1s op het zonnedak van Naber Plastics

Inspectie van de Core 1’s door SMA Benelux

Binnen enkele weken zullen ook alle SMA Core-1 omvormers individueel gecontroleerd worden. Deze inspectie wordt uitgevoerd door SMA Benelux in samenwerking met YellowNRG. Als deze laatste horde is genomen, kunnen we met veel trots terugkijken op een geslaagd project.